Prostreno.cz

Vepřové závitky

Závitky připravené v tlakovém hrnci.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 645 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 plátky vepřového masa
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte, osolte a z jedné strany potřete hořčicí. Na každý plátek masa dejte anglickou, šunku a 1/3 cibulky.
  2. Stočte do roládky a spíchněte jehlami na závitky. Do tlakového hrnce dejte olej a maso opečte ze všech stran, přidejte vývar, hrnec uzavřete a duste asi 30-35 minut doměkka.
  3. V malém množství vody rozmíchejte mouku a nalijte do šťávy k masu. Povařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.
  4. Podávejte s bramborem nebo rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové závitky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat