Prostreno.cz

Těstoviny s jehněčím masem

Jehněčí maso s rajčaty a těstovinou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 672 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce italského koření
  • 500 g cukety
  • 600 ml konzervovaných loupaných rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 400 g oblíbených vařených těstovin
  • 120 g sýra ricotta
  • 2 lžíce nasekané čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej, na kterém nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a nakrájený česnek.
  2. Přidejte koření a míchejte 1 minutu.
  3. Přidejte maso, které opečte a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata, osolte opepřete a poduste 20 minut.
  4. Maso promíchejte s vařenou těstovinou, rozdělte na talíře posypte mátou a sýrem ricotta.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,65g
  • Sacharidy:

    206,28g
    • Cukry:

      19,19g
  • Tuky:

    135,33g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s jehněčím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat