Prostreno.cz

Králičí sekaná

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé a libové.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg králičího masa
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks vejce
  • 200 g směsi hrášku s mrkví
  • 3 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička sypkého ochucovadla - např. Maggi harmonie chuti
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Maso umelte a dochuťte kořením, vmíchejte zakysanou smetanu a vajíčko. Nechte přes noc v lednici.
  2. Na másle, nebo oleji poduste hrášek s mrkví.
  3. Chlebíčkovou formu vymažte tukem, nebo vyložte alobalem.
  4. Na potravinovou folii naneste mleté maso, poklaďte zeleninou, pomocí folie udělejte roládu a přendejte ji do formy na chlebíček.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně hodinu.
  6. Sekaná je dobrá teplá i studená.

TIP:

Maso nemusí být bezpodmínečně z králíka.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králičí sekaná

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat