Prostreno.cz

Ryba na rajčatech

Skvělý recept ze středomořské kuchyně na přípravu ryby.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 458 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 ks rybího filé - á 250 g
  • 600 g oloupaných rajčat
  • 2 ks velkých brambor
  • 100 ml rostlinného oleje - nebo másla
  • 2 lžíce kaparů
  • 100 ml octa balsamico
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce ančoviček v oleji - asi 4 plátky ančoviček
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 4 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Na 4 lžících oleje opečte z obou stran osolené rybí filety.
  2. V nádobě vhodné do trouby na rozehřátém oleji, nebo másle orestujte na silné plátky nakrájená rajčata, přidejte ocet, kapary, nasekané ančovičky, rajčatový protlak, kopr a promíchejte.
  3. Mezi rajčata vložte oloupané, na větší kousky nakrájené brambory.
  4. Na rajčata položte připravené ryby, posypte snítkami tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20-25 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty s rajčaty

(23 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba na rajčatech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat