Prostreno.cz

Zeleninový krém s vejci

Hustá krémová polévka zahřeje a zasytí.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 415 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g mrkve - oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 ks nakrájeného pórku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 800 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžíce podravky
  • 200 g sýra feta
  • 6 ks natvrdo vařených vajec

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji osmahněte nakrájený pórek.
  2. Přidejte nakrájený česnek, tymián a zalijte vínem.
  3. Přidejte mrkev, promíchejte, přikryjte a vařte 10 minut.
  4. Dolijte vodou, přiveďte k varu a vařte dalších 10 minut.
  5. Polévku dochuťte podravkou a případně solí.
  6. Polévku ozdobte nakrájenými vejci a rozdrobeným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový krém s vejci

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat