Prostreno.cz

Ústřice s česnekem

Kdysi to bývala pochoutka, kterou si mohli dopřát jen ti nejbohatší, ovšem dnes je můžeme pořídít i v supermarketech. Ústřice s česnekem jsou skvělý tip na večeři k Valentýnu pro gurmány a také jako afrodiziakum pro zamilované.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 15min

    10min příprava

    5min vaření

  • 321 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Ústřice otevřte nožem. Vodu slijte do misky. Maso dejte na pánev s máslem, přidejte prolisovaný česnek, bazalku a restujte jednu minutu.
  2. Přidejte vodu s ústřic, špetku soli a poduste dvě minuty. Podávejte hned, v lasturách.

TIP:

Servírování mořských dobrůtek na lasturách není jen móda snobů, a není to jen pověst o tom, že působí jako afrodiziakum. Ústřice je také zvláštní, ale dávno už ne nedostupné antidepresivum.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ústřice s česnekem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat