Prostreno.cz

Marinované plátky lilku

Vyzkoušejte grilované plátky lilku, plněné šunkou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 2h a 40min

    2h a 25min příprava

    15min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 ks středně velkého lilku
  • 1 lžíce rostlinného oleje - na potření
  • 8 ks tenkých plátků šunky - nebo salámu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných kaparů
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Lilek podélně nakrájejte na 8 tenkých plátků.
  2. Rozehřejte grilovací pánev.
  3. Plátky lilku potřete olejem a grilujte 2 - 3 minuty z každé strany.
  4. Na plátek lilku položte plátek šunky, nebo salámu, srolujte a sepněte špejlí, nebo jehlou.
  5. Rolky uložte do vhodné misky.
  6. Smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, nasekané kapary a koření. Směsí přelijte lilek, přikryjte a marinujte minimálně 2 hodiny.
  7. Podávejte s křupavým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,30g
  • Sacharidy:

    19,00g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    203,30g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Marinované tofu

(6 hlasů)
30min
180 kJ

Marinované olivy

(16 hlasů)
10min
607 kJ

Marinované fíky

(8 hlasů)
30min
987 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinované plátky lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat