Prostreno.cz

Plněný pečený pstruh

Pečený pstruh plněný bylinkami a nakládaným pepřem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks čerstvé, vykuchané pstruhy
  • 4 snítky zelené petržele
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 ks velké bio citrony
  • 1 a 1/2 lžičky hrubozrnné soli

Postup přípravy

  1. Ryby důkladně očistěte pod tekoucí vodou a osušte utěrkou.
  2. Ryby osolte.
  3. Do každé ryby vložte snítku tymiánu, snítku petržele a lžíci nakládaného pepře.
  4. Pstruha položte na čtverec alobalu, rybu pokapejte máslem, vínem a na rybu položte několik plátků citrónu.
  5. Rybu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 25 - 30 minut.
  6. Takto připravené pstruhy můžete i grilovat.

TIP:

Podobně můžete upravit klidně i kapra nebo jinou rybu. Ryby si kupte čerstvé, ne mražené. Na chuti je to opravdu znát.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný pečený pstruh

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat