Prostreno.cz

Babské rady na bolavé zuby

Bolesti zubů mohou být přímo nesnesitelné. Zdravý rozum samozřejmě velí utíkat ihned k zubaři. Jenže co si počít, když je váš lékař na dovolené nebo má zkrátka plno? Zmírnit své utrpení můžete kapustou či křenem!

Ještěže existují domácí prostředky, které vám v krizových situacích hodí záchranné lano. Tyto babské rady na „zubní potíže“ jsou už trochu zapomenuté, ale to nic nemění na faktu, že fungují na výbornou. Co se určitě vyplatí zkusit, když prožíváte učiněná muka?

Hřebíček jako spasitel

Koření, které je známé pro rychlé působení. Jeden z nejstarších lidových léků není radno podceňovat! Při obtížích žvýkejte hřebíček, co hrdlo ráčí. Je tu však i další možnost, jak se dočkat úlevy - vmasírujte do dásní několik kapek hřebíčkového oleje.

Zachránce v podobě kapusty

Možná jste nikdy neslyšeli o tom, že kapustový obklad je prastarým prostředkem, jak zatnout tipec bolestem v dutině ústní. Už po půlhodině působení slibuje výraznou změnu k lepšímu! Jak si ho připravit? Z čerstvých kapustových listů vyřízněte silná střední žebra a válečkem na nudle zbylé části rozválejte na měkkou hmotu. Tu přendejte na plátěnou utěrku a obsah „balíčku“ přitlačte na obličej - v místě, které vás tolik trápí.

Pomocník jménem křen

Obklad z křenu přijde k duhu při bolestech zubů, ale i hlavy. Nastrouhejte 1/4 kořene křenu a smíchejte ho se 2 až 3 polévkovými lžícemi vody. Získanou kaši pak naneste na lněné plátno ve vrstvě tloušťky nože. Křenový lék přikládejte na tvář a nechte působit nejvýše 5 minut, poté smyjte. Nutno dodat, že tato metoda není vhodná pro osoby trpícími ekzémem a alergií. Rovněž malým dětem by mohla uškodit.

Zázrak zvaný skořicový olej

Skořice, správněji skořicový olej, který se destiluje z kůry skořicovníku, na přechodnou dobu dokáže zmírnit bolesti. Natírejte si s ním několikrát denně postižená místa v ústech. A co nevidět si u zubaře rezervujte nejbližší volný termín. Tohle je pouze dočasná pomoc, nikoli řešení problému.

Hojivý dotek řebříčku bertrámu

Tento druh řebříčku dokáže divy. Příprava je snadná, stačí 2 čajové lžičky kořenů spařit šálkem horké vody a nechat 10 minut louhovat. Užívejte vždy večer, nejlépe před ulehnutím. A můžete si být jistí, že vám bolest nebude bránit ve spánku.

Zdroj: www.nayoclinic.org, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat