Prostreno.cz

Hořčík je nezbytný pro vaše celkové zdraví

Nemáte chuť k jídlu, trápí vás svalové křeče, migrény a častá únava? Jste ukázkový případ toho, jak to dopadá, když tělo hořčík postrádá. Jenže pozor, může se vám to vymstít i tím nejhorším možným způsobem!

Hořčík je minerál nezbytný pro vaše celkové zdraví. Konkrétně je tato živina důležitá pro správnou funkci více než 300 enzymů a má velký vliv na kondici cév, svalů, kostí a zubů. Ovlivňuje však i regulaci hladiny cukru v krvi. Co vám hrozí, když příjem hořčíku budete zanedbávat? Nebezpečí je ještě děsivější, než byste možná čekali…

Splíny a bolestí hlavy to jen začíná

Podle názoru lékařů způsobuje nedostatek hořčíku vážné zdravotní komplikace. Jelikož jeho „podmíra“ zhoršuje buněčné metabolické funkce, zvyšuje se riziko výskytu rakoviny, depresí, úzkostí, kardiovaskulárních onemocnění, migrény a pozor – ve hře je v krajních případech dokonce i náhlé úmrtí. Mezi běžné příznaky nízké hladiny patří nevolnost, bolest hlavy, zvracení, ztráta chuti k jídlu, svalové křeče, častá únava i necitlivost. Dočkat se můžete i koronárních křečí, abnormálních svalových rytmů a celkové změny osobnosti. Jste v šoku? Bude hůř. Ještě totiž nevíte, že máte ve své blízkosti zloděje, kteří vás o hořčík bez výčitek připravují.

Na co si dát pozor?

Z posledních statistik vyplývá, že 50 až 80 procent Američanů má nedostatek hořčíku. V Evropě je situace hodně podobná a možná se ani není čemu divit. Hladinu této potřebné látky totiž snižuje stres, nedostatek spánku, konzumace alkoholu a některé běžně předepisované léky – učiněné hříchy dnešní doby! Jakou dávku byste si rozhodně měli naordinovat, ať jste v bezpečí a z obliga?

Dávkování, které by mělo být nutností

Předpokládá se, že před 100 lety byl denní příjem 500 mg, dnes vám ke štěstí i zdraví bohatě stačí 150–300 mg. Nepostradatelný minerál naleznete v kapustě, rajčatech, červené řepě, brokolici, římském salátu, špenátu, avokádu, neslazeném kakaovém prášku, hořčičných semínkách, fenyklu a petrželi. Sáhnout můžete i po potravinových doplňcích s jeho obsahem, ale co si budeme povídat, přírodní zdroje jsou přírodní zdroje…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat