Prostreno.cz

Pikantní polévka ze žlutého hrachu

Hrachová polévka, na kterou by se nemělo zapomínat.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 367 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g loupaného, půleného žlutého hrachu
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule - nakrájené nadrobno
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 stonek řapíkatého celeru (malý) - nakrájený na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 ks středně velké mrkve - nakrájené na kostičky, nebo kolečka
  • 1 lžička chilli vloček
  • 2 snítky čerstvé majoránky - nebo 0.5 lžíce sušené

Postup přípravy

  1. Hrách propláchněte, nasypte do hrnce, zalijte podle potřeby vodou a vařte skoro doměkka.
  2. Mezitím nechte na oleji s máslem zesklovatět nakrájenou cibuli, během restování přisypte kurkumu.
  3. Přisypte nakrájenou zeleninu a za stálého míchání 5 minut restujte. Zeleninu nasypte k hrachu.
  4. Přilijte vývar, přisypte chilli vločky a vařte, až je hrách zcela měkký.
  5. Nakonec do polévky přidejte majoránku a prolisovaný česnek.

TIP:

Do polévky můžete přidat na kostičky nakrájenou šunku, nebo uzené maso.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní polévka ze žlutého hrachu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat