Prostreno.cz

Králík dušený na červeném víně a bylinkách

Králík patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Svoji oblibu si získal především díky jemnému, lehce stravitelnému masu, které je libové a málo tučné.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 lžička soli
  • 1 ks cibule - oloupané a nakrájené
  • 2 ks oloupané mrkve - nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku - oloupané a jemně nakrájené
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 4 kuličky jalovce
  • 2 ks bobkové listy
  • 200 g žampiónů - nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pekáčku zahřejte olej, přidejte nakrájenou slaninu, naporcovaného králíka, maso osolte a ze všech stran opečte.
  3. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, tymián, jalovec a bobkový list.
  4. Maso podlijte vínem, vývarem, přikryjte a dejte na 45 minut do předehřáté trouby.
  5. Pak maso odkryjte, k masu přisypte žampióny a dejte maso zpět do trouby.
  6. Duste, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený na červeném víně a bylinkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat