Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zelný salát s grepem

lanvin
12hlasů
Hodnotit

20min

20min příprava

0min vaření

808 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:17g tuky11g sacharidy1g bílkoviny

Recept na netradiční, ale velmi chutnou kombinaci čerstvého zelí a grepu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1/2 ks bílého zelí - nebo pekingského
  • 1 ks velkého grepu
  • 1 ks granátového jablka
  • Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 špetka sušeného česneku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  • Očištěné zelí nakrájejte na nudličky, oloupaný grep nakrájejte na menší kousky, obojí dejte do misky.
  • Z granátového jablka vyberte jadérka a přidejte k zelí.
  • V misce metlou prošlehejte, olej, ocet, tymián, rozmarýn, cukr, sůl a mletý česnek. Zálivkou přelijte zelí, promíchejte a podávejte.
TIP:

Zelí obsahuje hodně vitaminu C, v červeném je ho dokonce více než v bílém.

Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Salát zelí-karotka

Salát zelí-karotka

26 hlasů
30min 375 kJ 58 Kč
Salát z červeného zelí s rozinkami

Salát z červeného zelí s rozinkami

16 hlasů
25min 352 kJ 51 Kč
Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

11 hlasů
20min 324 kJ 35 Kč
Zelný salát s rajčaty

Zelný salát s rajčaty

15 hlasů
35min 403 kJ 40 Kč
Polévka s bílým zelím

Polévka s bílým zelím

17 hlasů
25min 223 kJ 65 Kč
Polévka z bílého zelí

Polévka z bílého zelí

14 hlasů
1h a 5min 593 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření