Prostreno.cz

Řepa s avokádem

Skvělý předkrm nebo letní salátek plný vitamínů. Červená řepa je známá jako prostředek k posílení imunitního systému, plná přírodních látek bránicích vzniku rakoviny.

  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 705 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky15g

Ingredience na

  • 2 ks červené řepy - vařené
  • 2 ks avokáda
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Piniové oříšky zlehka opražte na olivovém oleji. Dejte odpočinout na papírový ubrousek.
  2. Vařenou řepu nakrájejte na kolečka, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout. Avokádo rozpůlte, oloupejte a nakrájejte na kolečka (půlkolečka). Kolečka pokládejte střídavě na talíř, tak abyste vytvořili věž.
  3. V misce smíchejte citrónovou šťávu a olivový olej, osolte. Zálivkou pokatejte věž a posypejte opraženými oříšky a nasekanou petrželkou.

TIP:

Návod jak na syrovou řepu: Řepu omyjte a vložte do většího hrnce. Zalijte studenou vodou, zakryjte pokličkou a nechte vařit hodinu a půl na mírném ohni. Doba vaření záleží na velikosti řepy. Pokud použijete tlakový hrnec, zkraťte na polovinu. Nechte vychladnout a oloupejte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Řepa s avokádem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat