Prostreno.cz

Rýžový pilaf

Dietní rýže se zeleninou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 486 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 a 1/2 šálku rýže
  • 3 šálky zeleninového vývaru - nebo vody
  • 1 špetka šafránu
  • 1 ks cibule - jemně nakrájené
  • 2 stonky řapíkatého celeru - nakrájené
  • 1 ks větší mrkve - nastrouhané
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 hlávka brokolice rozdělené na růžičky - 5 minut povařená
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji opečte za stálého míchání rýži.
  2. Přidejte vývar, šafrán a na mírném ohni poduste za občasného míchání přibližně 35 minut. Pokud je potřeba, přidejte vývar, nebo trochu vody.
  3. Na másle orestujte cibuli, celer a mrkev.
  4. Když je rýže hotová, přidejte restovanou zeleninu, podle chuti osolte a odstavte z tepla.
  5. Rozdělte na talíře, přidejte předem povařenou brokolici a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový pilaf

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat