Prostreno.cz

Ústřice zapečené pod grilem

Velice luxusní předkrm pro milovníky ústřic.

Ohodnotit
(19 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 587 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 12 ks čerstvých ústřic
  • 1 ks šalotky - na drobno nakrájená
  • 2 plátky slaniny - nakrájené na kostičky
  • 60 ml smetany
  • 0,5 šálku strouhanky z bílého pečiva
  • 0,5 šálku nastrouhaného parmezánu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 snítky velkolisté petržele - jemně nasekané
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 4 kapky tabasca
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ústřice otevřete, vodu z nich sceďte do hrnce.
  2. Maso vyjměte z lastury, lastury odložte k pozdějšímu použití.
  3. Na másle nechte zpěnit šalotku se slaninou a zakápněte worcesterovou omáčkou.
  4. Pak přidejte smetanu, část vody z ústřic a dochuťte tabascem a solí.
  5. Do probublávající směsi přidejte vyloupané ústřice, zasypte je nasekanou petrželkou a pánev stáhněte ze sporáku.
  6. Směsí naplňte lastury a zasypte je směsí strouhanky, parmezánu a lístků tymiánu.
  7. Zapečte je pod grilem v troubě vyhřáté na maximum, dokud povrch nezezlátne. Nemělo by to trvat déle než dvě minuty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,02g
  • Sacharidy:

    173,80g
    • Cukry:

      16,58g
  • Tuky:

    185,75g
  • Vláknina:

    20,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
704 kJ

Uzený losos s chřestem

(20 hlasů)
30min
744 kJ

Krevety s mangem

(18 hlasů)
30min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ústřice zapečené pod grilem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat