Prostreno.cz

Kozí sýr v mandlích

Recept na vynikající chuťovku nebo předkrm.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1136 kJ / 271 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy19g
tuky16g

Ingredience na

  • 2 plátky kozího sýra
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku plátků mandlí
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce višňového džemu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks granátového jablka

Postup přípravy

  1. Troubu nahřejte na 180°C. V rendlíku prohřejte a promíchejte ocet, zázvor, med a džem.
  2. Sýr jemně posypte solí a pepřem, obalte v mouce, ve vajíčku rozšlehaném s vodou a v plátcích mandlí. Vložte do žáruvzdorné, máslem vymazané misky.
  3. Na každý plátek sýra dejte malou lžičku másla a zapékejte přibližně 15 minut. Dejte na talířky a přelijte teplou zálivkou. Ozdobte čerstvým rozmarýnem a jadérky granátového jablka.

TIP:

Kozí mléko má jiné složení tuků než kravské. Má nejblíž k mateřskému, proto je také lehce stravitelné. A všechny tyto pozitivní vlastnosti se přenášejí i do kozích sýrů.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kozí sýr v mandlích

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat