Prostreno.cz

Bramborový krém se šafránem

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je delikátní. Aby šafrán uvolnil svou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na deset minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 405 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Snítky šafránu namočte na 10 minut do 3 lžic horké vody.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
  3. Očištěný fenykl nakrájejte na nudličky, kousek natě si odložte na zdobení.
  4. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět v hrnci na oleji.
  5. Přidejte připravený fenykl a brambory, šafránovou vodu a bobkový list.
  6. Zalijte vývarem a přikryté vařte 25 minut.
  7. Odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  8. Vmíchejte smetanu a prohřejte.
  9. Polévku podávejte posypanou drobně nasekanou natí fenyklu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,52g
  • Sacharidy:

    227,30g
    • Cukry:

      16,73g
  • Tuky:

    153,16g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s cizrnou a zeleninou

(2 hlasů)
45min
395 kJ

Pórková polévka s křupavou slaninou

(4 hlasů)
1h a 5min
459 kJ

Polévka z červené čočky a mrkve

(2 hlasů)
55min
309 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém se šafránem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat